Back to Top

AED-voorvechter Piet Matheeuwsen terecht benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

      Gepubliceerd: dinsdag 27 augustus 2019 08:48
Van 2001 tot 2019 was Piet Matheeuwsen voorzitter en coördinator bij de Stichting Reanimatie en AED Onderwijs Breda. Tevens was hij de afgelopen tien jaar voorzitter van de Stichting Breda AED Proof. Zelf hij heeft vijf keer iemand met hartfalen gereanimeerd waaronder zijn zwager.

Lees meer...

Vacature enthousiaste technisch ondersteuner

      Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 11:37

Stichting Breda AED Proof is onmisbaar in Breda. We zorgen ervoor dat de gemeente Breda AED Proof is. Dat betekent dat wanneer iemand in Breda een hartstilstand heeft, er binnen 6 minuten een burgerhulpverlener aanwezig is met een Automatische Externe Defibrillator (AED) die kan reanimeren. Als het lukt om dit binnen 6 minuten te doen, heeft het slachtoffer een overlevingskans van 70%. Vanaf 2011 is er 723 keer een AED ingezet.

Lees meer...

Ook in zijn laatste levensfase blijft Piet Matheeuwsen strijden voor een ‘AED-proof’ Breda

      Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 11:56

BREDA - Vijf keer heeft Piet Matheeuwsen iemand met hartfalen gereanimeerd, onder wie zijn eigen zwager. Twee keer handmatig en drie keer met behulp van een AED (automatische externe defibrillator). “Dat is wel mooi dat ik dat heb kunnen doen, dat geeft veel voldoening”, aldus de 70-jarige Bredanaar.

Lees meer...

Gezocht: helden van de hulpverlening

      Gepubliceerd: donderdag 04 april 2019 12:12

Zijn jij of je geliefden betrokken geweest bij een ramp of ongeluk? Heb je altijd al dankjewel willen zeggen tegen de mensen die je toen geholpen hebben? In een nieuw tv-programma voor NPO1 helpen wij je om deze helden te vinden en ze op fantastische wijze in het zonnetje te zetten.

 

Wil je graag laten zien wat hulpverleners in jouw leven hebben betekend?

Lees meer...

Breda wordt steeds meer ‘AED-proof’

      Gepubliceerd: donderdag 07 februari 2019 11:31
BREDA - De reanimatie-stichtingen in de gemeente Breda gaan intensiever met elkaar samenwerken. Stichting Breda AED Proof, Harstafe Prinsenbeek en Heartsafe Teteringen hebben daartoe dinsdag een intentieverklaring getekend.

Samen beschikken de stichtingen over zo’n 220 AED’s in de gemeente, waaronder ook apparaten in Bavel en Ulvenhout, want deze twee dorpen vallen al onder Stichting Breda AED Proof. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand door het geven van een elektrische schok. Door de samenwerking kunnen de stichtingen efficiënter werken, onder meer bij het beheer en onderhoud van de apparaten.

Lees meer...