Back to Top

Persbericht overeenkomst Gemeente Breda en St. Breda AED Proof

      Gepubliceerd: donderdag 03 juni 2021 11:31
De gemeente Breda neemt het beheer en onderhoud van het 24/7 netwerk van AED apparaten in Breda over. Daartoe is vandaag een overeenkomst getekend door wethouder B. Adank en de voorzitter van Breda AED Proof, Theo Maas. Met deze overeenkomst is de blijvende beschikbaarheid, onderhoud en kwaliteit van AED apparaten in een stadsbreed netwerk gewaarborgd.

Lees meer...

Draag je steentje bij (VriendenLoterij PrijzenBingo)

      Gepubliceerd: donderdag 19 maart 2020 10:00
Bij een hartstilstand telt elke seconde. Als je binnen de eerste zes minuten bij een hartstilstand reanimeert en bij een schokbare hartritmestoornis defibrilleert met een Automatische Externe Defibrillator (AED) is de overlevingskans 50 tot 70 procent. Elke minuut later dat er een AED wordt ingezet, verlaagt de overlevingskans met 10 procent.

Lees meer...

AED-voorvechter Piet Matheeuwsen (71) overleden

      Gepubliceerd: dinsdag 22 oktober 2019 12:28

Afgelopen zondagavond, 20 oktober, is na een lange ziekteperiode Piet Matheeuwsen overleden. Piet was de oprichter en oud-voorzitter van Stichtingen Reanimatie en AED Onderwijs Breda en de Breda AED Proof. Zonder Piet hadden onze beide stichtingen niet bestaan en had de stad Breda niet kunnen rekenen op de adequate hulp bij een hartstilstand door burgerhulpverleners én een AED.

Lees meer...

AED-voorvechter Piet Matheeuwsen terecht benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

      Gepubliceerd: dinsdag 27 augustus 2019 08:48
Van 2001 tot 2019 was Piet Matheeuwsen voorzitter en coördinator bij de Stichting Reanimatie en AED Onderwijs Breda. Tevens was hij de afgelopen tien jaar voorzitter van de Stichting Breda AED Proof. Zelf hij heeft vijf keer iemand met hartfalen gereanimeerd waaronder zijn zwager.

Lees meer...

Vacature enthousiaste technisch ondersteuner

      Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 11:37

Stichting Breda AED Proof is onmisbaar in Breda. We zorgen ervoor dat de gemeente Breda AED Proof is. Dat betekent dat wanneer iemand in Breda een hartstilstand heeft, er binnen 6 minuten een burgerhulpverlener aanwezig is met een Automatische Externe Defibrillator (AED) die kan reanimeren. Als het lukt om dit binnen 6 minuten te doen, heeft het slachtoffer een overlevingskans van 70%. Vanaf 2011 is er 723 keer een AED ingezet.

Lees meer...