Reanimatiecursus

Stichting Reanimatie en AED Onderwijs Breda is voor de regio dé partner voor het verzorgen van reanimatiecursussen. De stichting maakt deel uit van het vaste netwerk van de Hartstichting om zoveel mogelijk mensen op te leiden in het reanimeren.

Net zoals een reanimatie minder effectief is zonder een AED, is een AED minder effectief zonder mensen die de basale reanimatie kunnen uitvoeren.

De cursussen worden op een vaste locatie in Breda (Haagse Beemden) verzorgd. Dit kan zowel vanuit een individuele inschrijving als vanuit een inschrijving als groep.

De organisatie werkt met een groep vrijwilligers die allemaal ruim ervaring hebben in de praktijk. De instructeurs zijn gecertificeerd vanuit de Nederlandse Reanimatie Raad. De ervaring die zij meebrengen is zowel uit de zorgomgeving (IC, Cardiologie, Ambulance) als uit alledaagse situaties die iedereen mee kan maken. Vanuit die ervaring maken zij de cursisten op een levendige en toegankelijke manier vertrouwd met praktijksituaties.

In de regio Breda hebben zij ondertussen een dicht netwerk aan zowel burgerhulpverleners als aan AED’s gecreëerd. Zij zorgen er met de cursussen voor dat er ook daadwerkelijk hulpverleners beschikbaar zijn die snel kunnen handelen in noodsituaties, met inzet van die AED’s.

Iedereen die na een cursus van een certificaat als bekwaam reanimatiehulpverlener ontvangt, kan zich als burgerhulpverlener aanmelden bij het oproepsysteem van Hartslagnu. Met dat fantastisch systeem kan er vanuit de meldkamer 112 razendsnel hulp op de plek van een slachtoffer worden gebracht. Doorgaans kan er op die manier door burgers al binnen 6 minuten goed gestart worden met een reanimatie, vaak nog vóór de komst van professionele hulp. En niet zelden is die eerste hulp ook de sleutel tot levensreddend werk!

Het uitgangspunt is: Iedereen kan reanimeren, het is aan ons de kunst om te laten zien hoe. En dat doen de instructeurs met veel enthousiasme, waardoor de groep burgerhulpverleners nog ieder jaar groeit.

Alle informatie over cursussen en zaken daaromheen vind je op https://reanimatieleren.nl