Van 2001 tot 2019 was Piet Matheeuwsen voorzitter en coördinator bij de Stichting Reanimatie en AED Onderwijs Breda. Tevens was hij de afgelopen tien jaar voorzitter van de Stichting Breda AED Proof. Zelf hij heeft vijf keer iemand met hartfalen gereanimeerd waaronder zijn zwager.

Inmiddels heeft de Stichting Breda AED Proof ongeveer 220 AED’s in bezit, heeft de gemeente ook zo’n honderd apparaten en hangen er enkele tientallen bij bedrijven.

Bron: BN DeStem, Paul Verlinden
Foto: © Pix4Profs-Ron Magielse


De 71-jarige Bredanaar Piet Matheeuwsen heeft maandagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn werk bij onder meer de Stichting Reanimatie en AED Onderwijs Breda en Breda AED Proof. Hij mag zich nu Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Piet Matheeuwsen is sinds 2001 voorzitter en coördinator bij de Stichting Reanimatie en AED Onderwijs Breda. Mede dankzij hem is de afdeling uitgebreid van 45 naar 2.000 cursisten per jaar.

Daarnaast heeft hij als oprichter en voorzitter van de Stichting Breda AED Proof een netwerk van AED's in Breda opgezet.

De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt in het Holland Casino in Breda.

Bron: Breda Vandaag